İrlanda Vizesi Nasıl Alınır? İstenilen Belgeler 2019

İrlanda hakkında ufak bir tanıtım ve bilgi verelim. İrlanda Avrupa-Kuzey Batı sınırları içerisinde bulunur. Çevresi Atlas okyanusu ve Kelt Deniz ile çevrelenmiştir. 20. Yüz yılda irlanda ekonomik durumu kötü olmasına rağmen ingiltere ile birlikte Avrupa Ekonomik topluluğa katılmıştır. Bilmelisiniz ki İrlanda Celtic Kaplanı olarak hatırlanır ve anılır. Bir süre sonra Ekonomi patlaması yaşayarak Avrupa’nın en zengin ülkesi haline gelmiştir. İrlanda vizesi nedir ve nasıl alınır?

İrlanda da gezilmesi gereken yerler

Blarney kalesi – Blarney Taşı o kadar ünlüdür ki taşı öpen kişi büyük bir güzellik ile ödüllenir.

  • Blarney Kalesi
  • Cliffs of moher
  • Kilkenny Castle
  • Dublin

Bu güzel ülkeye İrlandaya nasıl gidilir? İrlanda vizesi nasıl alınır konu başlığımız ile başlayalım..

İrlanda Vizesi İçin Önemli Bilgiler

İrlanda vize başvurusu için öncelikle Pasaportunuz olmalı, İrlandaya gideceğiniz tarihten 6 ay geçerli pasaportunuz olmalı. Pasaportlar 10 seneden fazla geçerli olamaz, geçerliliğini yitirir. 6 aylık süre içerisinde uzatılmış pasaportlar kabul edilmeyecektir. Pasaportlara eklenmiş ilave sayfalar olursa İrlanda Başkonsolosluğu bunu kabul etmeyecektir. Vizenin size verileceği boş bir sayfa pasaportunuz da olmalıdır, eğer doluysa yeni bir pasaport başvurusu yapılmalı.

İrlanda Vizesi Alınırken İstenilenler

İrlanda Turistlik Vize

  • Sizden istenilen belgeler fotoğraflar ve gerekli bilgiler vize başvuru formuna eksiksiz şekilde yazılmalı ve hazırlanmalı. Hazırladığınız evraklar yeminli tercüman veya ingilizce şeklinde sunulmalı. Sizden istedikleri evrakları bir nüsha orjinal olarak 2 adet ise fotokopi olarak hazırlanmalı ve istenilen kuruma verilmeli.
  • Vize alınırken dikkat etmeniz gereken aile bireyleri ile birlikte alınacaksa eğer 18 yaşından küçük birey için aile izni gerekmektedir. Aile bireyinden biri ile seyahat edecekse, diğer aile bireyinden izin alınmalıdır. İstenilen muvafakatname,imza ile birlikte nüfus cüzdan fotokopi ile pasaport gerekmektedir.
  • İngiltereye vize almış olan kişi ingiltere de 6 ay içerisinde 24 saat veya fazla kaldıysa eğer İrlanda vizesi almasına gerek yoktur.
  • Vize Ücreti : 120 Euro
  • İrlanda vizesi için başvuru yaptıktan sonra konsolosluklar ve büyükelçilikler ekstra olarak evrak talep edebilirler.
İlgili Yazı:  Kaşlarımı Nasıl Alırım? Kavisli Kaş Nasıl Alınır?

İrlanda Öğrenci Vizesi

  • Aile bireylerinden öğrencinin masraflarını karşılayacağını bildiren ingilizce yazılı belge.
  • İngilizce olarak Transcript ve Öğrenci belgesi
  • 3 Adet Fotoğraf arka fon beyaz olmalı.
  • Pasaportunuz da daha önce alınmış olan vizeleriniz varsa fotokopileri alınmalı.
  • Nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği istenmektedir.
  • Öğrenciye ait gelir amaçlı belgeler ( tapu,kira )
  • Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan Vize başvuru formu
  • Daha önceden alınmış Otel ve Uçak rezervasyonları.

İrlanda Devlet Memurları İçin Vize

  • İrlanda Konsolosluğuna İngilizce olarak yazmış olduğunuz seyahat detayı için yazılı bir dilekçe.
  • Hangi kurumda çalışıyorsa görevi ve izinli olduğunu kanıtlayacak ingilizce yazı.
  • 3-6 Aylık maaş bordrosu ve çalıştığı kurum kimliği fotokopisi
  • Üzerine olan banka hesabında detaylı hareketli dökümün olarak banka çalışanından imzalı ve kaşeli döküman.
  • 3 Adet Fotoğraf arka fon beyaz olmalı.
  • Pasaportunuz da daha önce alınmış olan vizeleriniz varsa fotokopileri alınmalı.
  • Nüfus müdürlüğünden vukuatlı nüfus kayıt örneği istenmektedir.
  • kira,tapu,kredi kartı,kredi gibi bilgilerin yer aldığı fotokopiler
  • Eksiksiz bir şekilde doldurulmuş olan Vize başvuru formu
  • Daha önceden alınmış Otel ve Uçak rezervasyonları.

Yorum Ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir